Spaarloon is minder populair geworden. Er is door werknemers minder ingelegd en het aantal spaarloon rekeningen is afgenomen. 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferde dat er vorig jaar iets meer dan een miljard euro is gespaard via de spaarloonregeling. In 2005 was dat nog bijna anderhalf miljard euro. De spaarloonregeling leidt ook al enige tijd een stil bestaan. De introductie van de levensloopregeling, en het matige succes daarvan, heeft steeds veel aandacht gekregen. Bovendien is het bedrag dat jaarlijks ingelegd mag worden op de spaarloonrekening sinds 2003 bevroren op 613 euro.

Toch blijft het een aantrekkelijke manier van sparen. Als uw werkgever een spaarloonregeling aanbiedt, is het zeker de moeite waard om daar gebruik van te maken. U spaart ongemerkt een aardig bedrag bij elkaar. Het spaarbedrag wordt ingehouden op uw brutoloon en komt netto op uw rekening. Wel staat het bedrag, zoals u waarschijnlijk weet, in principe vier jaar vast. Deelnemen aan de spaarloon én de levensloopregeling is niet toegestaan. U moet een keuze maken.

Als u meer wilt weten over de spaarloonregeling en hoe u het gespaarde geld bijvoorbeeld opzij kunt zetten voor een aanvullend pensioen, dan kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Spaarloon blijft aantrekkelijk

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *