Vakantie is er voor ontspanning of juist voor inspanning, maar niet om u extra zorgen te maken. Toch kan er op reis of tijdens vakanties van alles gebeuren. Stel dat u autopech krijgt of dat uw bagage gestolen wordt. En wat als u ziek wordt in het buitenland? Behalve dat het heel vervelend is als er iets gebeurt, kan het ook een financiële strop betekenen. Een reisverzekering kan in ieder geval de financiële zorgen wegnemen.

 

Verzekerd.
De reisverzekering is meestal onderverdeeld in vier rubrieken: bagage, medische kosten, ongevallen en onvoorziene kosten. U bepaalt zelf wat u verzekerd en wat niet. Daarmee kunt u ook voorkomen dat u dubbel verzekerd bent. Het kan namelijk zo zijn dat andere verzekeringen ook dekking bieden voor bepaalde gebeurtenissen. Daarbij is uw (nieuwe) zorgverzekering een punt van aandacht. Het is belangrijk om even na te gaan welke medische kosten in het buitenland verzekerd zijn met uw zorgpolis. U kunt uw reisverzekering daar dan op aan laten sluiten.

Bijkomend voordeel van een reisverzekering is dat niet alleen de schade vergoed wordt, maar dat u ook een beroep kunt doen op hulpdiensten als u iets in het buitenland overkomt. Die regelt bijvoorbeeld opname in het ziekenhuis, repatriëring van de auto na een ongeval of bemiddeling bij het overmaken van geld. Bij diefstal van goederen moet u altijd direct aangifte doen bij de politie. Het bewijs van aangifte moet u de verzekeringsmaatschappij toesturen.

 

Doorlopende reisverzekering.

Gaat u meerdere keren per jaar op reis, dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan iedere keer opnieuw een losse verzekering afsluiten. Bovendien is het gemakkelijk omdat u niets hoeft te regelen en kunt vertrekken zodra u daar zin in heeft.

 

Voor wie?

Per gezin of reisgezelschap kunt u één polis afsluiten. Daarop staan de namen van alle verzekerden. De premie is afhankelijk van het gekozen pakket dekkingsrubrieken en de gekozen verzekerde bedragen per pakket. Voor wintersport en onderwatersporten worden toeslagen berekend.

 

Noodzakelijk?
Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel ten zeerste aan te bevelen. Voor een relatief laag premiebedrag bent u verzekerd voor uiteenlopende (kostbare) gebeurtenissen. Medische kosten, repatriëring, gestolen goederen; de kosten daarvoor zijn vaak erg hoog en eenvoudig te verzekeren.